Accountmanager

Publicatiedatum: 01-03-2023
Sluitingsdatum: 01-04-2023
ID-nummer: HAAM-01032023

Locatie: Bunschoten-Spakenburg
Provincie: Utrecht
Werkuren: 38 uur per week

Jij houdt contact met de hele wereld

Jouw rol? Sterke klantrelaties onderhouden en opbouwen. Omdat elke klant anders is, is voor jou geen werkdag hetzelfde. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele projectproces van je klanten. Van het uitbrengen van offertes, via binnenkomst van een order tot facturatie: jij hebt de touwtjes in handen. En die klanten, en agenten, bevinden zich overal ter wereld. Dat kan betekenen dat je de ene dag met je agent in Guatemala belt over prijzen, dat er de volgende dag een Teams-meeting met een klant in Duitsland gepland staat en dat er aan het einde van je werkweek een nieuwe order van een klant uit Nieuw-Zeeland in je mailbox ploft.

Werken bij Hapam video

Jij gaat aan de slag met het:

 • Vertalen van de wensen van je klanten naar opdrachten. En andersom. Jij zet klantwensen ook om naar begrijpelijk verhaal voor onze engineers. Zodat zij weten welk ontwerp zij voor jouw klanten moeten maken.
 • Bouwen aan de relatie met je klanten en agenten. Je onderhoudt contact en gaat op bezoek. Zo reis je indien nodig een aantal keer per jaar af naar klantlocaties in binnen- en buitenland. Zodra je daar aan toe bent, natuurlijk.
 • Maken van offertes en calculaties. En als je collega’s van sales support er niet uitkomen, dan beantwoord jij ook hun vragen.
 • Contact onderhouden met je collega’s van engineering, productie, verscheping, montage en andere afdelingen, zodat je weet wat er speelt en wat de status is van jouw klantorders.
 • Je klanten zijn landelijke netbeheerders zoals TenneT, Amprion, RTE en RED die hun hoogspanningsnet gaan vernieuwen of uitbreiden. Maar ook grotere commerciële partijen zoals bijvoorbeeld Siemens, die actief is in verduurzamingsprojecten en netwerken voor windmolenparken op land en zee aanleggen.

Waar ben jij goed in?

Zonder een goed verhaal kom je nergens. Zeker niet in deze rol. Daarom ben je communicatief en commercieel sterk. Je weet van aanpakken en zet graag een stap extra voor je klanten. Relaties onderhouden vind je belangrijk en je gaat pas echt met voldoening naar huis als je weet dat je klant tevreden is. Jij bent flexibel en past je snel aan. Werken met klanten die zich in een andere tijdzone begeven, is leuk en uitdagend. Maar het betekent ook dat je soms heel vroeg in de ochtend of later op de avond nog contact hebt met een klant. Geen 9 tot 5 mentaliteit dus.

Jij als Accountmanager:

 • Hebt bij voorkeur een opleiding Energietechniek of Werktuigbouwkunde afgerond op minimaal mbo-niveau of mbo-denkniveau. Affiniteit met techniek is mooi meegenomen maar commercieel gevoel is een vereiste.
 • Kunt minimaal 5 jaar Internationale sales ervaring aantonen. Dit heb je echt wel nodig om succesvol te kunnen zijn in deze functie.
 • Spreekt, leest en schrijft vloeiend Engels. Dat is belangrijk om het contact met je wereldwijde klanten te kunnen onderhouden. Spreek je ook nog een andere vreemde taal, dan is dat ook mooi meegenomen.
 • Weet hoe je Microsoft Office gebruikt. Heb je al eerder met een ERP-systeem dan is dat fijn, maar niet noodzakelijk.

Jij verdient het

Werken bij Hapam betekent dat je een belangrijke schakel bent bij het veilig houden van wereldwijde elektriciteitsnetwerken. Sterker nog, dat je een rol speelt bij de transitie en overgang naar een energiesystemen die draaien op duurzame energiebronnen. Een wereldwijde uitdaging!

Je kunt rekenen op:

 • Een brutomaandsalaris van maximaal € 5.500,- (Ingeschaald binnen de Grootmetaal CAO, afhankelijk van je kennis en ervaring).
 • Een winstuitkering, een kerstbonus en een persoonlijk kerstpakket met mooie, lokale producten.
 • Vakantiegeld en vakantiedagen. 8 procent van je brutoloon en 27 dagen om precies te zijn.
 • Een auto, notebook en telefoon van de zaak zodat je alles hebt om je werk te kunnen doen.
 • Mooie extra’s als het leasen van een elektrische fiets tegen een aantrekkelijk tarief of een abonnement bij een sportschool op steenworp afstand van je huis, waarbij ook nog eens 50% door Hapam wordt vergoed.
 • Veel ruimte om te leren, zodat je je verder kunt ontwikkelen en door kunt groeien. Daarom wordt het volgen van opleidingen en cursussen en het behalen van certificaten gestimuleerd.
 • Een open, relaxte sfeer met veel aandacht voor medewerkers. Denk aan de directie, die A4’tje in de kantine deelt met daarop de punten die besproken gaan worden in de directievergadering, het belang van veiligheid en de vrijheid en het overleg als het gaat om overwerk.
 • Een personeelsvereniging die van alles organiseert en regelt. Van het geven van cadeautjes als een bbq-pakket of strandlaken in de zomer of met Pasen of Sinterklaas tot het verzorgen van uitjes en feestjes.

Ben jij dé ontbrekende schakel?

En? Kun jij wereldwijd contact houden? Solliciteer dan direct, maar zeker voor 1 april via de sollicitatiebutton. Nog vragen? Bel Rob Koopman, Commercieel Directeur of Jan Willem Kijlstra, Business Development Directeur, voor het antwoord. Dat kan via 033 298 3004.

Je vindt ons aan de Voltaweg 32 in Bunschoten-Spakenburg.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klaas

Persoonlijke informatie

Vertel iets over jezelf

CV

Cv bestand uploaden

Motivatie

Korte toelichting waarom jij interesse hebt

Stel je vraag aan

Jeanet Beekhuis

HR Business Partner